Η πανδημία του κορονοϊού αποκάλυψε τις αδυναμίες στο σύστημα υγείας. Ο αριθμός των ανθρώπων που χρειάζονται μία απλή ιατρική συμβουλή, μία σύσταση αυξήθηκε σημαντικά και το σύστημα υγείας της χώρας μας αλλά και παγκοσμίως δεν μπορεί να ανταποκριθεί.

Η έλλειψη σε υλικά αλλά και σε επαγγελματίες υγείας εντείνουν τις ανησυχίες ότι δεν θα μπορέσουν όλοι που χρειάζονται μία ιατρική συμβουλή να την έχουν.

Ταυτόχρονα η κοινωνική αποστασιοποίηση αναγκάζει πολλούς ιατρούς να ακυρώνουν τα ραντεβού τους. Κανείς δεν ξέρει το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει αυτή η υγειονομική κρίση και τις συνέπειες στην οικονομία αλλά ένα είναι βέβαιο. Η τηλεϊατρική λειτουργεί σαν από «μηχανής θεός».

Όλο και περισσότερες εταιρείες καταφεύγουν στην τηλεϊατρική γιατί αποτελεί λύση προσιτή σε όλους. Στη χώρα μας οι υπηρεσίες τηλεϊατρικής παρέχονται από την Dr. Button με το πάτημα ενός κουμπιού.

Στόχος της συγκεκριμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας είναι η διαδικτυακή επικοινωνία ασθενών και ιατρών για οποιοδήποτε ζήτημα υγείας. Οι γιατροί είναι διαθέσιμοι, μέσω βιντεοκλήσης όποτε ο ασθενής τους χρειάζεται. Οποιοσδήποτε μπορεί να δει τον γιατρό που επιθυμεί μέσω των εφαρμογών Dr. Button, από το κινητό ή τον υπολογιστή. Οι χρεώσεις ανά γιατρό είναι ξεκάθαρες και φαίνονται στο προφίλ του γιατρού. Οι πληρωμές γίνονται μέσω πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας, με ασφάλεια.

Ο τρόπος που λειτουργεί είναι απλός. Οι χρήστες που ενδιαφέρονται:

  • Κατεβάζουν την εφαρµογή “Dr. Button”,
  • Επιλέγουν έναν εξειδικευµένο ιατρό που συνεργάζεται µε την πλατφόρµα και προχωρούν σε βιντεοκλήση μέσω της εφαρμογής,
  • Ο ιατρός εκτιµά τα συµπτώµατα και κάνει έναν πρώτο έλεγχο, παρέχοντας τις κατάλληλες συµβουλές.

Επιπλέον, η Dr. Button, παρέχει δωρεάν τις υπηρεσίες τηλεϊατρικής σε συνεργασία με Περιφέρειες και Ιατρικούς Συλλόγους από όλη την Ελλάδα, καθώς και με ιατρούς που εθελοντικά συμμετέχουν στο εγχείρημα, για περιστατικά σχετικά με κορονοϊό.

www.drbutton.gr